Platforma pro mobilní agenty v bezdrátových senzorových sítích - Horáček, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií)
Práce pojednává o návrhu agentní platformy umožnující běh agentů v bezdrátových senzorových sítích. Implementace je provozována na platformě MICAz, používající k vývoji aplikací operačního systému TinyOS. Práce obsahuje seznam vybraných částí TinyOS a názorně ukáže, jak je lze pro implementaci agentní platformy využít. Popíšeme základní charakteristiky jazyka ALLL a uvedeme příklady, jak s jeho pomocí vytvořit agenta.

This work deals with implementation of an agent platform, which is able to run agent code in wireless sensor networks. Implementation has been done for MICAz platform, which uses TinyOS operating system for developing applications. This work contains list of chosen TinyOS parts and illustrates, how such a platform can be used for our purposes. We will describe main features of ALLL language and we will also demonstrate some examples of agents.
Platform for Mobile Agents in Wireless Sensor Networks
Keywords: TinyOS; agent; BDI; senzor; bezdrátová síť; nesC; interpret; ALLL; simulace; MICAz; TinyOS; agent; BDI; sensor; wireless network; nesC; interpret; ALLL; simulation; MICAz