Studenti sobě - Studentské centrum Poříčí - Ovčiariková, Kvetoslava (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury)
Predmetom bakalárskej práce bol návrh nárožného objektu študentského bývania so stravovacou prevádzkou. Objekt objemovo uzatvára daný blok a vytvára tak súkromie vo vnitrobloku. V mieste nárožia vytvára rozptylový priestor odstúpením hmoty objektu od uličnej čiary, čím sa nárožie celkovo odľahčuje. Objekt sa otvára smerom k nábrežiu a kompozičn sa delí na menšie objekt, čím nadväzuje na stávajúcu zástavbu na nábrežnej strane. Smerom do ulice Vídeňská je objekt kompaktný uzavretý a vytvára čistú uličnú perspektívu.

The subject of this thesis was to design student housing facility . This building closes the block of housing creating privacy in the courtyard. In the corner of the site creates a space scattering object from the street line.
The Students themselves - Student Center Poříčí
Keywords: študentské bývanie; nárožie; nábrežie; koleje; internát; college