Uplatnění autonomních mobilních robotů ve výrobě - Čurda, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2025)
Diplomová práce se zabývá kompletním návrhem logistického systému využívajícího mobilní robot OMRON LD-90. Zahrnuje rešerši dané problematiky, přehled trhu a rozhovory se zástupci firem, systémový rozbor celého projektu, šestici koncepčních variant a jejich vyhodnocení multikriteriální metodou, konstrukční vypracování zvolené varianty nástavby vozíku a periferního dopravníku, tvorbu kompletních mapových podkladů pro pohyb AMR po hale a konečně ekonomicko-technické zhodnocení celého projektu. Dále byla také vypracována kompletní výkresová dokumentace, bezpečnostní analýza rizik a příručka operátora. Celá práce je průběžně doplněna praktickými znalostmi získanými prací s vozíkem.

This thesis focuses on the complete design proces of a logistical system utilizing the OMRON LD-90 mobile robot. It includes a literature review of the topic, market overview, interviews with company representatives, a systematic analysis of the entire project, six conceptual variants subjected to a multi-criteria evaluation, the development of the selected design of the cart superstructure and peripheral conveyor, the creation of map data used for the AMR navigation throughout the facility, and finally, the economic-technical assessment of the project. Additionally, comprehensive technical drawings, a risk safety analysis, and an operator handbook were developed. Most of the chapters in this thesis are supplemented with practical knowledge gained from working with the cart.
Aplication of autonomous mobile robots in manufacturing
Keywords: mobilní robot; autonomní robot; AMR; OMRON; nástavba; Mobile Robot; Autonomous Robot; AMR; OMRON; superstructure