Indikátor bouřek - Studený, Pavel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2014)
Cílem této bakalářské práce je teoretický rozbor bouřek, blesků a jejich detekcí. Teoretický popis poté postupně přechází k navržení vlastního detektoru. Detektor bude pracovat tak, že při bleskové aktivitě zachytí impulzy, které bleskové výboje generují. Blesky se budou registrovat pomocí připojeného čítače. Po skončení bouře bychom mohli díky informacím z čítače vyhodnotit, jak silná bouře byla.

The aim of this Bachelor thesis is a theoretical analysis of thunderstorms, lightning and their detection. The theoretical description then gradually moving towards designing their own detector. The detector will operate so that when a lightning activity captures pulses which generate lightning. Lightning will register using the attached counter. After the storm could be due to information from the counters to evaluate how strong the storm was.
Indicator of Thunderstorm
Keywords: Cumulonimbus; výboj; bouře; indikátor; blesk; oblak; detekce.; Cumulonimbus; discharge; storm; the indicator; lightning; cloud; detection.