Návrh větrání obytných prostor - Břenek, Václav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2022)
Bakalářská práce je zaměřena na návrh větracího systému s rekuperací pro zvolený byt v panelovém domě. Úvodní kapitola je zaměřena na rešerši rekuperačních jednotek a jejich částí. V druhé kapitole je stanoveno potřebné množství větracího vzduchu a jsou vybrány tři větrací jednotky. V třetí kapitole je pro vybrané jednotky navržena trasa vzduchovodů, která je podrobena kontrolnímu výpočtu tlakových ztrát. V poslední kapitole jsou porovnány náklady na realizaci a provoz vybraných jednotek.

This bachelor thesis deals with design of a ventilation system with recuperation in a chosen flat. The introductory chapter focuses on research of recuperation units and their parts. In the second chapter the required amount of ventilation air is determined, and three recuperation units are selected. In the third chapter the pipeline system is designed for the selected units, which is subjected to a control calculation of pressure losses. The last chapter compares the costs of implementation and operation of selected units.
Design of ventilation system in residental spaces
Keywords: Větrací jednotka; rekuperace; navržené množství vzduchu; panelový dům; Ventilation unit; recuperation; amount of ventilation air; block of flats