Lilith - Šerý, Vítězslav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění)
Socha Lilith je figurální sochou, která v sobě kombinuje prvky hyperrealismu s prvkem ryze abstraktním. Postava ženy sedící na trůně je obalena a zahalena do nesouvisejících elementů a jejich nesouvisejících vztahů, které tak vytvářejí její pomyslný šat. Socha je výsledkem zájmu o téma skrytosti a jejího sochařského ztvárnění. Socha je kombinací materiálů, převážně ji tvoří sklolaminát a polyester.

Statue The Lilith is figural sculpture that combines elements of hyperrealism with purely abstract element. Female figure sitting on a throne is wrapped and draped in unrelated elements and their relationships. That make her imaginary clothes. The statue is the result of interest in the topic of mystery and its sculptural representation. The statue is a combination of materials, mostly it consists of fiberglass and polyester.
Lilith
Keywords: Lilith; figura; povrch; struktura; zahalenost; Lilith; figure; surface; structure; concealment