Specifika motivace ve stavebním podniku - Smejkal, Marek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2018)
Diplomová práce „Specifika motivace ve stavebním podniku“ se zabývá problematikou motivování, firemní kulturou a řízení lidí ve stavebních podnicích. Teoretická část se pozastavuje nad vysvětlením a přiblížením základních pojmů co se motivace, motivačních teorií a řízení týče. Praktická část práce se pak zabývá současnou situací ve dvou stavebních podnicích. Na základě předem stanovených výzkumných hypotéz a posléze vytvořeného dotazníkového šetření byly stanoveny, navrhnuty a doporučeny postupy pro zlepšení firemních motivačních postupů a firemní kultury.

The dissertation‘s thesis, called „The Specifics of Motivation in Construction Company“, deals with problems connected with motivation, company’s culture and leading of employees in construction companies. The theoretical part includes basic information about motivation and its theories and practise. The practical part handles with a present situation in two construction companies. Based on previous hypothesis and questionnaire, which was prepared by me, new processes were suggested. These new suggestions use for a future improvement in motivation and company’s culture.
The specifics of motivation in construction company
Keywords: Motivace; motiv; stimulace; motivační teorie; stavebnictví; stavební podnik.; Motivation; motive; stimulation; motivation theory; construction; construction company.