Virtuální model dokmitového testu závěsu kola - Greplová, Kristýna (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2009)
Cílem diplomové práce je analýza mezí praktického uplatnění dokmitového testu pro ověřování kvality tlumení závěsů kol dopravních prostředků užitím virtuálního modelování. Cílem je tedy vytvoření virtuálního modelu přední nápravy automobilu Škoda Roomster 1.4 TDi v programu Adams/View od firmy MSC Software a následná simulace dokmitového testu závěsu kola.

The aim of the master´s thesis is analysis of limits of tail test exercise in practice for certification of dampening quality of wheel hitches of vehicles using virtual simulation. The goal is to create virtual model of front axle of Skoda Roomster 1.4 TDi using program Adams/View, MSC Software and follow-up simulation of tail test of wheel hitch.
Virtual model of manual tail test
Keywords: bezdemontážní diagnostika tlumičů; manuální dokmitový tester; virtuální model; TriStar Shock Tester; Adams/View; Škoda Roomster 1.4 TDi; on-car shock absorber diagnostic; manual tail tester; virtual model; TriStar Shock Tester; Adams/View; Skoda Roomster 1.4 TDi