Vizualizace XML - Hernych, Radim (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií)
Cílem této bakalářské práce bylo nastudovat problematiku XML a jeho transformací, pokusit se o identifikaci problémů zobrazení obecného XML dokumentu a následně vytvořit grafický nástroj, který by umožnil interaktivní zobrazení a editaci XML dokumentu. Tento dokument se zabývá problematikou vizualizace obecného XML. Prezentuje vizualizační techniku pro zobrazení obecných XML dokumentů bez použití XSL nebo CSS. Výsledný program byl napsán v jazyce Java s využitím knihoven Jaxen 1.1 a dom4j.1.6.1.

The goal of this bachelor's thesis was to study XML and its transformations, identify possible problems of displaying general XML document and to create graphical tool that provides interactive visualization and editing of XML document. This text deals with problems of XML visualization. It presents a visualization technique for representing general XML documents without using XSL or CSS. Final program was written in Java programming language using Jaxen1.1 and dom4j.1.6.1 libraries.
Visualization of XML
Keywords: Vizualizace XML; XML dokument; interaktivní zobrazení XML dokumentu; Java; DOM; XML Visualization; XML document; interactive XML document representation; Java; DOM