Metody analýzy sociální sítě pro dolování znalostí - Machulka, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2011)
V této bakalářské práci jsou popsány některé z mnoha metod analýzy sociálních sítí, spolu s popisem a vizualizací těchto dat. Součástí práce je popis implementace aplikace provádějící tuto analýzu na základě několika implementovaných metod. Je zde popsán výstup analýzy a jeho srovnání s jiným softwarem pro analýzu sociálních sítí.

This bachelor thesis describes some of many methods for social network analysis. There is also a description of the data visualization. The thesis contains description of implementation of aplication for social network analysis using several methods. Output of analysis is confronted with output of other software for social network analysis.
Methods of Social Network Analysis for Data Mining
Keywords: Sociální síť; Analýza; Teorie grafů; Dolování dat; JUNG; Java; Facebook.; Social network; Analysis; Graph theory; Data mining; JUNG; Java; Facebook.