Řízení rizik projektu ve vybrané společnosti - Bendová, Veronika (Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství, 2016)
Tato diplomová práce se zabývá řízením rizik vybraného projektu zavádění vlastní výroby v oboru cukrářství, zpracováním procesu možných rizik a návrhem případných opatření. Pro dosažení hlavního cíle byla vytvořena analýza současného stavu, byly vytvořeny analýzy vnitřního a vnějšího prostředí a z nich závěrečná analýza SWOT, kde byly zhodnoceny silné a slabé stránky, příležitosti a hrozby. Byly aplikovány speciální metody projektového managementu, na řízení rizik metoda RIPRAN. Na základě zhotovených analýz byla získána možná rizika projektu a navrhnuta nápravná opatření.

This diploma thesis is dealing with risk management application to specific project of production implementation in confectionary business, analyzing possible risks and suggesting needed corrections. The analysis of the current situation was created to help to reach the main goal. There was analysis of micro environment and macro environment followed by SWOT analysis which shows strengths, weaknesses, opportunities and threats. Special methods of project management were used, RIPRAN method for risk management. Based on previous analysis there is suggestion of possible needed corrections for the project.
Project Risk Management for Selected Company
Keywords: Riziko; projekt; projektový management; analýza rizik; řízení rizik; metoda RIPRAN; Risk; project; project management; risk analysis; risk management; RIPRAN method