Dokumentace Kaňonů v Býčí skále - západní část - Staufčík, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2017)
Tato bakalářská práce se zabývá postupem vedoucím k vyhotovení map půdorysu a podélného řezu v měřítku 1:250 v západní části Kaňonů v jeskyni Býčí skála. Práce obsahuje popis lokality, ve které speleologické mapování probíhalo a dále je zde popsán postup měření polygonového pořadu, podrobného měření, a nakonec i samotné tvorby finálních map.

This bachelor thesis deals with the proces leading to the creation of the ground plan and transection of the western part of the Canyons in the Býčí skála cave in the scale of 1: 250. The work contains a description of the location in which the speleological surveying was carried out and then is here described how to measure the traverse, the detailed measurement, and ultimately the map drawing itself.
Documentation of Kaňony passage in Býčí skála cave - western part
Keywords: jeskyně; speleologické mapování; polygonový pořad; TopoDroid; DistoX2; půdorys; podélný profil; příčný řez; Býčí skála; cave; speleological survey; traverse; TopoDroid; DistoX2; ground plan; transection; cross section; Býčí skála