Malý datalogger s flash kartou - Vágner, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2008)
Práce se zabývá konstrukcí bateriového dataloggeru se záznamem na paměťovou flash kartu. V úvodu jsou diskutovány parametry, funkce a vybavení běžně dostupných dataloggerů. Dále je nastíněna problematika číslicového měření analogových veličin a ve zbytku práce se rozebírá vlastní konstrukce dataloggeru. Ta zahrnuje návrh zapojení, desky s plošnými spoji, programové vybavení mikrokontroléru, popis ovládání a programové vybavení pro PC.

This thesis deals with design of small datalogger with flash memory card. At first are discussed parameters, functions and features of dataloggers. The second part deals with a problem of digital measurement of analog signals. The rest of this thesis gives attention to main goal which is design of datalogger. It consists of circuit diagram, layout of printed circuit board, firmware for microcomputer and software for PC.
Compact datalogger with flash memory
Keywords: Datalogger; číslicové měření analogových veličin; vzorkování; kvantování; A/D převodník; paměťová flash karta; Multimedia Card; MMC; Secure Digital; SD; Secure Digital High Capacity; SDHC; univerzální sériové rozhraní; USB; hodiny reálného času.; Datalogger; digital measurement of analog values; sampling; quantization; A/D converter; flash memory card; Multimedia Card; MMC; Secure Digital; SD; Secure Digital High Capacity; SDHC; universal serial bus; USB; real time clock.