Laboratorní spínaný napájecí zdroj - Šneidr, Radim (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2009)
Tématem mé bakalářské práce je řešení laboratorních spínaných napájecích zdrojů, srovnání jejich výhod a nevýhod a vlastnosti z hlediska EMI. Úkolem této práce je také návrh koncepce dvouhladinového spínaného zdroje s integrovaným obvodem LM2576 včetně proudové ochrany a realizace testovací verze, na které bude provedeno základní měření. Dále navrhnout celkové schéma zapojení a mechanické řešení napájecího zdroje včetně měřících modulů. Návrh desek plošných spojů, jejich osazení a důkladného proměření.

The topic of my bachelor´s thesis is a solution to a laboratory switching power supply, look at their benefits, disadvantages and characteristics in terms of EMI. The aim this work is also to design the concept of two outputs switching supply with monolithic circuit, LM2576 with the inclusion of a current limiter and implementation of a test version which will use basic measuring. Further, design a general scheme and the mechanical solution of a power supply including measuring modules. Design layout of printed circuit, complemented with thorough testing.
Laboratory Switching Power Supply
Keywords: Spínaný zdroj; EMI; LM2576; proudová ochrana; CD4011B; Switching supply; EMI; LM2576; current limiter; CD4011B