Kryptografický protokol s veřejným klíčem - Fujdiak, Radek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2013)
Diplomová práce je úvodem do kryptologie. Práce řeší popis kryptosystémů a dále výběr ideálního kryptosystému pro nízkovýkonový mikrokontroler. Dále je obśahnut návod na instalaci vývojového programu pro Code Composer Studio, několik demonstačních programů, základní ukázka implementace vybraných kryptosystémů s malými čísly a návrh implementace vybraného kryptosystému s velkými čísly.

The Master thesis is an introduction to cryptology. The Thesis describe cryptosystems and selects one ideal cypher for low-power microcontroler. In thesis provides manual for instal development program COde Composer Studio, basic implementation of selected cryptosystem with small numbers and suggestion for implementation selected cyptosystem with big numbers.
Cryptography protocol with public key
Keywords: Kryptologie; Kryptografie; Symetrický kryptosystém; Advanced Encryption Standard; Asymetrický kryptosystém; Diffie-Hellman; Eliptická křivka; Diffie-Hellman a eliptické křivky; MSP430; náhodný generátor čísel; Cryptology; Cryptography; Symmetric cypher; Advanced Encryption Standard; Asymmetric cypher; Diffie-Hellman; Elliptic curve; Elliptic curve Diffie-Hellman; MSP430; random number generator