Mezivýměník tepla primárního okruhu reaktoru ESFR - Švihel, Miroslav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2012)
Práce je zaměřena především na návrh mezivýměníku tepla primárního okruhu reaktoru ESFR. Výměník je počítán tepelně, hydraulicky i pevnostně a závěrem je zpracována část výkresové dokumentace. Jsou navrhnuty základní rozměry trubkového svazku a nádoby výměníku. Je zde obsažen i přehled koncepcí výměníků a doposud použitých typů mezivýměníku na jaderných elektrárnách s rychlými reaktory. Uvedeny jsou zde i základní parametry projektu ESFR a zhodnocena bezpečnost a provozní spolehlivost výměníku.

The thesis is mainly focused on the design of the intermediate heat exchanger primary circuit of the reactor ESFR. Heat exchanger is calculated heat, hydraulic and strength and is finally processed part drawings. There are designed the basic dimensions of the tube bundle and container heat exchanger. There are included an overview of concepts and so far used types IHX at the nuclear power plants with fast reactors. There are also mentioned basic parameters of the project ESFR and evaluated the safety and operational reliability of the heat exchanger.
The Intermediate Heat Exchanger for ESFR reactor primary circuit
Keywords: Mezivýměník tepla; rychlý reaktor; ESFR; LMFBR; sodík; primární okruh; sekundární okruh; teplosměnná trubka; integrální uspořádání; smyčkové uspořádání; trubkovnice.; IHX; fast reactor; ESFR; LMFBR; sodium; primary circuit; secondary circuit; heat transfer tube; pool type; loop type; tube sheet