Detekce dynamických síťových aplikací - Oroš, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2011)
Tato práce se zabývá detekcí dynamických síťových aplikací. Popisuje metody obecné detekce libovolného protokolu aplikační vrstvy a automatické vyhledávání pravidel pro detekci. Praktická část se zabývá obecnou detekcí protokolů na základě automaticky generovaných vzorů. Zvláštní část práce je věnována detekci bittorent protokolu.

This work deals with the detection of dynamic network applications. It describes a general method for detection of any application layer protocol and automatically searches for the detection rules. The practical part deals with general detection protocol to the automatically generated designs. A special section is devoted detect bittorrent protocol.
Detection of Dynamic Network Applications
Keywords: P2P; peer-to-peer; TCPDump; L7-filter; detekce; BitTorrent; P2P; peer-to-peer; TCPDump; L7-filter; detection; BitTorrent