Koncepční návrh kompaktního mobilního pásového dopravníku - Půček, Karel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2025)
Tato bakalářská práce se zabývá koncepčním návrhem kompaktního mobilního pásového dopravníku se skládací konstrukcí, který je umístěn na pásovém podvozku. V rešeršní části je kladen důraz na popis hlavních komponent a jejich činnost v rámci zařízení. Druhá část práce se věnuje výpočtu parametrů válečkových stolic pásového dopravníku. Třetí část se zaměřuje na funkční výpočet pásového dopravníku dle zadaných hodnot. Výpočet v následující čtvrté části stanovuje velikost zatížení přímočarého hydromotoru pro zdvih dopravníku a dále se zabývá kontrolou jeho vzpěrné stability. Zvolené komponenty pro výsledný koncepční návrh jsou zmíněny v páté části této práce. Výstupem práce je výkresová dokumentace zvoleného koncepčního návrhu.

This bachelor thesis deals with the conceptual design of a compact mobile belt conveyor with a folding structure, which is placed on a track undercarriage. In the research part, the focus is on the description of the main components and their operation within the machine. The second part of the thesis is devoted to the calculation of the parameters of the troughing sets of the belt conveyor. The third part focuses on the functional calculation of the belt conveyor according to the specified parameters. The calculation in the following fourth part determines the magnitude of the load of the linear hydraulic motor for the conveyor lift and further deals with the inspection of its buckling stability. The selected components for the final conceptual design are discussed in the fifth part of this thesis. The output of the thesis is a drawing documentation of the selected conceptual design.
Concept design of a compact mobile belt conveyor
Keywords: mobilní pásový dopravník; dopravní pás; přímočarý hydromotor; válečková stolice; válečky; pásový podvozek; mobile belt conveyor; conveyor belt; linear hydraulic motor; troughing set; rollers; track undercarriage