HAM staniční deník pro Linux - Kaluža, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2012)
Cílem této bakalářské práce je návrh a implementace software realizujícího staniční deník amatérské radiokomunikační služby. Po stručném úvodu do problematiky následuje popis existujících softwarových řešení staničních deníků včetně analýzy jejich výhod a nevýhod. Na základě této analýzy je dále proveden návrh nového modulárního a otevřeného řešení, které bylo implementováno jako softwarová aplikace pro operační systém GNU/Linux. Zdrojové kódy byly uvolněny pod svobodnou licencí GNU GPL. Na závěr je provedeno zhodnocení implementace a jsou diskutovány možnosti dalšího rozšíření.

The goal of this bachelor's thesis is to design and implement an amateur radio logbook software for a GNU/Linux operating system. After the short introduction there are described existent logbook applications together with analysis of their advantages and disadvantages. Based on this analysis the logbook application is designed and implemented. Finally, there is a summary and discussion of possibilities for further improvements.
HAM Station Log Book for Linux
Keywords: HAM; amatérské radio; deník; klient; server; databáze; C++; Qt; Boost; HAM; amateur radio; logbook; client; server; database; C++; Qt; Boost