Stanovení hodnoty podniku - Smrčková, Marika (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2018)
Tato diplomová práce se zabývá stanovením hodnoty podniku pomocí výnosových metod ocenění. Teoretická část práce obsahuje základní teoretický rámec, tykající se oceňování podniku. Dále je provedena strategická a finanční analýza podniku. Praktická část práce se věnuje analýze a prognóze generátorů hodnoty, sestavení finančního plánu a samotnému ocenění podniku na základě metody DCF a metody EVA. Závěrem je výrok o hodnotě společnosti k 31.12.2013.

This diploma thesis is focus on business valuation by using income - based valuation methods. The theoretical part comprises the fundamentals of valuation theory. Furthermore the strategic and financial analysis is done. The practical part includes the analysis and forecast of value drivers, financial plan and the valuation itself. The valuation is based on Discounted Cash flow method and Economic Value added method. In conclusion the statement about the value of the company at 31.12.2013 is reported.
Firms Value Estimation
Keywords: Hodnota podniku; finanční plán; diskontované cash flow; strategická analýza; finanční analýza; SWOT analýza; generátory hodnoty; průměrné vážené náklady kapitálu.; Business value; financial plan; Discounted Cash flow; strategic analysis; financial analysis; SWOT analysis; value drivers; weighted average cost of capital.