Design sluchátek přes hlavu - Stráník, Jiří (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2024)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem sluchátek přes hlavu, konkrétně supraaurálního typu. Hlavním cílem práce je návrh sluchátek, která využívají momentálně nekonvenční způsob ovládání hlasitosti a skladeb za pomocí současně ustupujících mechanických ovladačů na zařízení. Klade se důraz na bezpečnost, ergonomii a uživatelskou přívětivost. Při návrhu byly zohledňovány znalosti nabyté v designérské a technické analýze. Výsledným produktem jsou moderní sluchátka inovativním napojením hlavového mostu a řešením ovladačů, určené pro mladší vrstvy obyvatelstva.

This bachelor thesis deals with the design of over-the-head headphones, specifically supraaural headphones. The main goal of the thesis is to design headphones that use the currently unconventional way of controlling volume and songs with the help of simultaneously receding mechanical controls on the device. Emphasis is placed on safety, ergonomics and user-friendliness. The design took into account the knowledge gained in design and technical analysis. The resulting product is modern headphones with an innovative headband connection and controller solutions designed for the younger classes of the population.
Design of Over Head Headphones
Keywords: Sluchátka; náušník; hlavový most; mušle; design; Headphones; ear cup; headband; design