Návrh úpravy Horního náměstí v Lysicích - Polický, Radek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2015)
Cílem této práce je úprava problematické úrovňové křižovatky ulice Štěchovská, Halasova a Horní náměstí v Lysicích. Dále návrh parkovacích míst před obchodem a přilehlými objekty, úprava stávajících a navržení nových chodníků. Byly navrženy tři varianty, z nichž jedna byla rozpracována podrobněji. Bylo provedeno sčítání intenzit dopravy a posouzení výhledových intenzit na navrhovém stavu.

The aim of this thesis is Reconstruction of problematic level crossings streests Štěchovská, Halasova and Horní square in Lysice. Design new parking spaces, modification of existing pavements and design new pavements for pedestrians. In this work were processed three variants, one of them was elaborated in detail. There was measured actual traffic flow intensity and rating of perspective traffic intensity for newly designed state.
Design of the Horní Square in Lysice
Keywords: Úrovňové křížení; pozemní komunikace; chodník; parkovací stání; jednosměrná komunikace; Lysice; Level crossing; roads; pavement; parking space; one-way road; Lysice