Rodinný dům - Filla, Josef (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2013)
Bakalářská práce se zabývá návrhem dispozice a zpracováním projektové dokumentace pro provedení rodinného domu s jednou bytovou jednotkou na svažité parcele číslo 140/12 v katastrálním území Vohančice. Jedná se o objekt o jednom podzemním a dvou nadzemních podlažích s plochou střechou, terasou ve 2NP a vstupem na zahradu z 1NP pro bydlení čtyřčlenné rodiny s možností ubytování dvou hostů. Součástí dokumentace je posouzení obálky budovy a klasifikace pomocí energetického štítku, dále požárně bezpečnostní řešení budovy. Teoretická část práce řeší problematiku navrhování schodišť.

Thesis describes the design layout and processing of project documentation for execution residential house with one housing squad on sloping allotment number 140/12 in catastral of the Vohančice. It is an object for family housing of four members with accomodation possibility for two guests. This object have one underground storey, two aboveground storey with flat roof and terrace in second aboveground storey and entrance to garden from first aboveground storey. Documentation includes an assessment of the building envelope and classification using the label, as well as fire safety of building. Theoretical part of this thesis i solving problems with proposing of the stairs.
Residential House
Keywords: Rodinný dům; svažitý pozemek; plochá střecha; otevřená dispozice; terasa; dvojgaráž; prefabrikované schodiště; asfaltový pás; křivočaré schodiště; osvětlovací šachta; francouzské okno.; Residential house; sloping allotment; flat roof; open layout; terrace; double garage; prefabricated stairs; bitumen; curved staircase; lighting shaft.