Aplikace fuzzy logiky pro hodnocení kvality zákazníků - Pukaj, Marek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2009)
Diplomová práca analyzuje zákazníkov spoločnosti Geocart CZ a.s. Práca predstavuje nové modely hodnotenia zákazníkov. Váhový matematický model je vytvorený v programe MS Excel. V programoch fuzzyTECH a MATLAB sú vytvorené fuzzy modely hodnotenia zákazníkov s využitím fuzzy logiky. Tento spôsob hodnotenia by mal odstraňovať riziko chýb pri výbere zákazníka a tým minimalizovať oportunitné náklady.

This thesis is analyzing customers of Geocart CZ a.s. company. Thesis is presenting new models of evaluating of customers. Weight mathematic model is created in MS Excel software. In software fuzzyTECH and MATLAB are designed fuzzy models for evaluating of customers with application of fuzzy logic. This method of evaluating should eliminate risk of mistakes with choosing of customers and minimize opportunity costs.
The Application of Fuzzy Logic for Evaluation of Quality of Customers
Keywords: hodnotenie zákazníkov; fuzzy logika; matematický model; evaluation of customers; fuzzy logic; mathematic model