Energie z obnovitelných zdrojů a její akumulace - Navrátil, Ondřej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2010)
Práce se zabývá obnovitelnými zdroji energie a možnostmi akumulace. Je zaměřena na výrobu elektrické energie. Jsou zde představeny druhy obnovitelných zdrojů vhodné k výrobě elektřiny. Ve druhé části je přehled všech systémů používaných k akumulaci energie. V závěru práce je provedeno zhodnocení obnovitelných zdrojů a porovnání způsobů akumulace.

This work deals with renewable sources of energy and storage options. It is focused on electricity generation. There are presented types of renewable resources suitable for electricity production. The second part is an overview of all systems used for energy storage. In the conclusion is an assessment of renewable sources and a comparison of methods of energy storage.
Energy from renewable sources and its storage
Keywords: Obnovitelné zdroje; energie; akumulace; vodní; solární; vodní; Renewable sources; energy; accumulation; wind; solar; water