Rekonstrukce a přestavba stodoly v areálu zámku Miroslavské Knínice - Martínek, David (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2016)
Bakalářská práce se zabývá rekonstrukcí stodoly v Miroslavských Knínicích. Bylo zapotřebí prozkoumat stodolu v jakém stavu se konkrétně nachází. Po zjištění rozpadajícího zdiva a vzniku trhlin v obvodových stěnách je nutné udělat návrh a posouzení nového řešení opravy stodoly. Na základě těchto nesrovnalostí bylo zapotřebí odbourání jedné poloviny stodoly včetně základů a navrženo vybetonování této části ze ztraceného bednění a zároveň i vyztužení.

The bachelor thesis deals with the reconstruction of a barn in Miroslavské Knínice. First, it was necessary to examine the conditions of the barn. Crumbling masonry and cracks in perimeter walls had been found, so it was necessary to create a design and assess new solutions to repair the barn. On the basis of these defects, it was proposed to pull down a half of the barn, including the foundations and proposed to lay concrete over this part of formwork together with reinforcement.
Reconstruction of barn as a part of Miroslavské Knínice castle
Keywords: Stodola; obvodové zdivo; základy; trhliny; ztracené bednění; štítová stěna; Barn; perimeter walls; foundations; cracks; formwork; gable wall