Design ručně vedeného vibračního válce - Pažitný, Miroslav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2018)
Témou práce je návrh designu ručne vedeného vibračného valca spadajúceho do kategórie ľahkej hutniacej techniky. Návrh prináša tvarové riešenie odlišujúce sa od stávajúcich produktov na trhu s dôrazom na ergonómiu a manipuláciu so strojom.

Main subject of this diploma thesis is design proposal of walk-behind vibratory roller which is a part of the light compaction technology. The proposal brings different design solution from existing products in the current market and it is aimed on the ergonomics and machine handling.
Design of hand operated vibratory roller
Keywords: Design; valec; vibračný valec; ručne vedený vibračný valec; hutniaca a vibračná technika; Design; roller; vibratory roller; walk-behind vibratory roller; compaction and vibration technology