Zhodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení - Káčerová, Martina (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2007)
Tato bakalářská práce hodnotí finanční situaci společnosti Jihomoravská plynárenská, a. s., v letech 2001 až 2005. Na základě metod finanční analýzy odhaluje hospodaření podniku, a to jak silné, tak i slabé stránky. Obsahuje návrhy na zlepšení finanční situace v budoucích letech.

This bachelor´s thesis evaluates the financial situation of the company Jihomoravská Plynárenská, a. s., between the years 2001 and 2005. It is based on methods of financial analysis which discover both weak and strong points in financial management. It involves proposals for improvements in future years.
Evaluation of Company Financial Performance and Proposals for its Improvement
Keywords: Finanční analýza; finanční řízení; analýza trendu; kapitálová struktura; peněžní tok; účetní výkazy; tržní hodnota firmy.; Financial analysis; financial management; trend analysis; capital structure; cash flow; accounting statements; company market value.