Aplikace pro vyhledávání partnerů do posilovny (Android) - Kalous, Filip (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2016)
Tato práce se zabývá tvorbou mobilní aplikace. Jejím účelem bude pomoci vyhledat partnery k cvičení nehledě na sportovní aktivitu, i když je cílena hlavně na posilování ve fitness centrech. V práci je rozebrána tvorba samotné aplikace pro operační systém Android a implementace serverové části tvořená pomocí frameworku Ruby on Rails. V praxi by aplikace měla umožnit uživatelům kdykoliv a kdekoliv najít vhodného partnera k cvičení.

This thesis is concerned with the development of a application for smartphones. It's purpose will be to help find sports partners, no matter the sport activity, although it is aimed mainly on weight lifting activities in fitness centres. The development of the application for Android operation system and implementation of the server part made with the help of Ruby on Rails framework is analyzed in the thesis. In practice the application should enable its users to find a suitable sports partner anywhere and anytime.
Application for Searching for Fitness Buddies (Android)
Keywords: Mobilní aplikace; Android; Ruby on Rails; API; MVC; Sportovní aktivity; Material Design; Mobile application; Android; Ruby on Rails; API; MVC; Sports activities; Material Design