Identifikace poptávky - Feldbabel, Vít (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2011)
Diplomová práce se zabývá identifikací poptávky po různých druzích komodit běžné spotřeby pomocí dotazníkového šetření. Ze získaných dat je určena funkce cenové elasticity poptávky po jednotlivých komoditách, na základě které jsou vyvozena doporučení prodejcům pro maximalizaci tržeb.

The aim of this thesis is to work out demand for various kinds of commodities of current consumption by conducting a survey. From the polled data, a function of price demand elasticity of selected commodities is drawn up, on which suggestions to sellers for turnover maximization is based.
The Identification of the Demand
Keywords: Poptávka; elasticita poptávky; tržby; dotazníkové šetření; Demand; elasticity of demand; revenue; questionnaire investigation