Vzduchotechnika dvojice operačních sálů a jejich zázemí - Salajka, Radek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2021)
Tématem této bakalářské práce je návrh vzduchotechnického systému zajišťujícího výměnu a úpravu vzduchu dvojice operačních sálů a jejich zázemí. Zařízení splňují hygienické, provozní a funkční požadavky na vnitřní mikroklima. Výpočtová část je zpracována na úrovni prováděcího projektu. Teoretická část řeší čisté prostory a jejich realizaci.

The topic of this Bachelor thesis is a design of HVAC system that provides ventilation and air conditioning of pair of operation rooms and their utilities. Air conditioning units meet all hygienic, operational and functional requirements for the indoor microclimate. The computational part is designed on implementation project level. The theoretical part deals with clean rooms and their implementation.
Airconditioning of a pair of operating theaters and their background
Keywords: Vzduchotechnika; klimatizace; čisté prostory; operační sál; laminární strop; čisté nástavce; třídy čistoty; vnitřní mikroklima; HEPA filtr; zdravotnické zařízení; tepelné zátěže; tepelné zisky; sestavné jednotky; Heating; ventilating and air conditioning; clean rooms; operation room; laminar field; clean air outlets; clean room classifications; indoor microclimate; HEPA filter; medical facility; heat losses; heat gains; modular air-handling units