Hodnocení ekotoxicity chemických látek s využitím řasových testů - Osinová, Petra (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická, 2011)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na využití řasových testů při hodnocení ekotoxicity chemických látek. První část práce se podrobně zabývá studiem řas a metodikou řasového testu. Druhá část posuzuje vhodnost využití různých druhů řas a řasových testů pro ekotoxikologickou analýzu vybraných látek.

This bachelor thesis covers use of algal test for evaluation of ecotoxicity of chemical agents. First part details algae and algal tests metodology. Second part investigates applicability of different algae species and algae test methods for ecotoxicological analysis of selected chemical substances
Ecotoxicological evaluation of chemicals using algal tests
Keywords: Řasy; řasový test; biotest; toxické sloučeniny; Algae; algal test; bioassay; toxic compounds