Návrh pohonu se stejnosměrným motorem, pro náhradu krokového motoru 3D tiskárny - Králík, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2016)
Předmětem této bakalářské práce je vytvoření modulu pro řízení DC motoru za pomocí signálů, které se používají pro řízení krokového motoru. Modul bude následně implementován do stávající 3D tiskárny. Součástí práce je i testování nového pohonu a jeho porovnání s dosavadním krokovým pohonem, v práci budou srovnány výkony obou pohonů z hlediska kvality 3D tisku.

The subject of this thesis is to create a module for control DC motor using signals which are used to control a stepper motor. The module will be implemented into existing 3D printer. This work also includes testing of a new drive and its comparison with the prior stepper drive. The thesis also contains comparison of performance of both drives in terms of quality 3D printing.
Design of DC motor drive for 3D printer stepper motor drive replacement
Keywords: DC motor; 3D tiskárna; řízení; regulace; dsPIC33FJ128MC804; DVR8432; DC motor; 3D printer; control; regulation; dsPIC33FJ128MC804; DVR8432