Návrh modernizace železniční stanice Bohuslavice nad Vláří - Štěpán, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2014)
Cílem práce je navrhnout modernizaci železniční stanice Bohuslavice nad Vláří. Rekonstrukce zahrnuje úpravu zhlaví a geometrických parametrů koleje pro navýšení rychlosti v hlavní koleji na nejvyšší možnou hodnotu. Součástí je i obnova železničního svršku a návrh konstrukce pražcového podloží, nového odvodnění a nástupišť. Navržený stav zajišťuje bezpečný přístup pro osoby se sníženou schopností pohybu a orientace.

The focus of the thesis is to design a modernization of the Bohuslavice nad Vláří train station. The reconstruction design includes an adjustment of the station head and the geometrical layout of the track for an increase of the track speed to the highest possible value. The design also contains a renewal of the railway superstructure and the structure of the sleeper subsoil, new drainage and platforms. The designed layout ensures a safe access for people with reduced mobility.
Design of Modernization of Bohuslavice nad Vláří Railway Station
Keywords: železniční stanice; geometrické parametry; zhlaví; železniční svršek; železniční spodek; odvodnění; nástupiště; train station; geometrical layout; station head; superstructure; substructure; drainage; platform