Optimalizace odměňování společníků v s.r.o - Hlavatá, Yvona (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská)
Bakalářská práce se zaměřuje na možné formy odměňování společníků společností s ručením omezeným. Analyzuje dosavadní způsob odměňování společníka konkrétní společnosti a pomocí vytvořených modelů odměňování hledá nejoptimálnější kombinaci výplaty podílu na zisku, odměny na základě obchodněprávního vztahu a mzdy na základě pracovněprávního vztahu z hlediska daňového zatížení včetně plateb sociálního a zdravotního pojištění této obchodní společnosti.

This Bachelor thesis is focusing on possible forms of remunerating members of a limited liability company. It analyses the existing way of remunerating a member of a particular company and by means of created models of remuneration it is looking for the most optimal combination of paying out a share in profits, remuneration on the basis of the commercial-law relationship and salary on the basis of the labour-law relationship from the point of view of the tax burden, including the social and health insurance payments by this company.
Optimization Rewarding Shareholders Ltd
Keywords: Společnost s ručením omezeným (s. r. o.); společník; jednatel; zaměstnanec; podíl na zisku; mzda; odměna; daň z příjmů; sociální pojištění; zdravotní pojištění.; Limited liability company (LLC); member; director; employee; share in profits; salary; remuneration; income tax; social insurance; health insurance.