Analýza paralelizovaných nástrojů typu honeypot - Antal, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2010)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou vybraného nástroje typu shadow honeypot. V práci je vysvětlena potřeba míti k dispozici prostředek pro včasnou detekci nového typu kyberútoku. Analyzovaným nástrojem je software Argos, který je jedním z výsledků práce mezinárodního projektu European Network of Affined Honeypots (NoAH). V práci je provedena jeho důkladná analýza a otestování. Součástí práce je také vytvoření aplikace zpracovávající logy generované nástrojem Argos.

This bachelor thesis analyzes the selected shadow honeypot tool. The thesis explaines the need for having tool for early detection of a new type of cyber-attack. Shadow honeypot tool analyzed in the thesis is called Argos. Argos is one of the results of the international project called European Network of Affined honeypots (NoAH). The thesis includes thorough analysis and testing of Argos tool. The paper also includes implementation of Argos log files parsing utility.
Analyzis of Parallel Honeypot Tools
Keywords: Honeypot; malware; Conficker; Microsoft-DS; smb; virtualizace; bezpečnost; kyberútok; automatizace; Argos; QEMU; Honeypot; malware; Conficker; Microsoft-DS; smb; virtualization; security; cyber-attack; automation; Argos; QEMU