Stanovení hodnoty obchodního podniku výnosovou metodou - Polačková, Jana (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2017)
Diplomová práca sa zameriava na stanovenie hodnoty obchodnej spoločnosti Koruna, s. r. o. pomocou výnosových metód, diskontovaných peňažných tokov entity a ekonomickej pridanej hodnoty. Práca je rozdelená do dvoch hlavných častí. V prvej časti sú vymedzené základné teoretické východiská práce a druhá časť sa venuje praktickej aplikácii poznatkov na konkrétny podnik. Praktická časť obsahuje strategickú a finančnú analýzu a aplikáciu výnosových metód, ktorej výsledkom je stanovenie hodnoty k 1. 1. 2016.

The master's thesis focuses on retail company Koruna, s. r. o. valuation by using income-based methods of discounted cash flows of an entity and economic value added. The thesis is divided into two main parts. The first part defines the theoretical basis of the thesis and the second part deals with the practical application of knowledge to the specific company. The practical part contains strategic and financial analysis and application of income-based methods which leads to the determination of the company's value to the 1. 1. 2016.
Retail Firm Valuation by Using Income Capitalization Approach
Keywords: stanovenie hodnoty podniku; obchodný podnik; výnosové metódy ocenenia; strategická analýza; finančný analýza; generátory hodnoty; finančný plán; priemerné vážené náklady kapitálu; diskontované peňažné toky; ekonomická pridaná hodnota; firm valuation; retail firm; income-based methods; strategic analysis; financial analysis; value drivers; financial plan; weight average cost of capital; discounted cash flows; economic value added