Návrh marketingově kampaně v oblasti motorsportu - Mrázek, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2025)
Diplomová práce se zaměřuje na návrh marketingové kampaně pro získání sponzorů na účast v motocyklovém závodě Dinaric Rally. Cílem bylo vytvoření komplexní kampaně, která zahrnuje komunikační strategii, plán na oslovení cílového publika a posílení osobní prezentace závodníka v prostředí amatérského motorsportu. Teoretická část shrnuje klíčové pojmy z oblasti marketingu, sponzoringu a strategického plánování. V analytické části byly využity polostrukturované rozhovory se závodníky, jejichž výpovědi byly analyzovány z hlediska marketingových přístupů. Výsledkem je návrh komplexní marketingové kampaně zahrnující komunikační strategii, obsahový plán, vizuální identitu a nástroje pro měření úspěšnosti. Práce rovněž poukazuje na limity individuální propagace a nabízí praktický rámec pro další jezdce v podobné situaci.

The diploma thesis focuses on the design of a marketing campaign to attract sponsors to participate in the Dinaric Rally motorcycle race. The aim was to create a comprehensive campaign that includes a communication strategy, a plan to reach the target audience and to strengthen the personal presentation of the racer in the amateur motorsport environment. The theoretical part summarizes key concepts in marketing, sponsorship and strategic planning. In the analytical part, semi-structured interviews with racers were used and their statements were analysed in terms of marketing approaches. The result is a proposal for a comprehensive marketing campaign including a communication strategy, content plan, visual identity and tools for measuring success. The work also highlights the limits of individual promotion and offers a practical framework for other riders in a similar situation.
Proposal of a Motorsport Marketing Campaign
Keywords: marketingová kampaň; motorsport; dálková rallye; sponzoring; digitální marketing; Dinaric Rally; marketing campaign; motorsport; rally raid; sponsorship; digital marketing; Dinaric Rally