Detekce RF signálu u MRI - Břínek, Adam (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2014)
Predkládaná bakalárská práce je zamerena na detekci MR signálu a na návrh laboratorního cvicení k danému tématu. Duraz je kladen na popis rozdílu mezi lineární a kvadraturní detekcí s ohledem na SNR. Pro práci v laboratorním cvicení byl vytvoren program v prostredí Matlab GUI, který je v textu prezentován.

Presented bachelor’s thesis is focused on the detection of MR signal. The aim is to propose the laboratory exercise. The difference between the linear and quadrature detections is described with emphasis on SNR. The program was created in Matlab GUI to be provided in the laboratory excercise. The program is presented in the text.
Detection of the RF Signal on MRI
Keywords: magnetická rezonance; detekce signálu; lineární detekce; kvadraturní detekce; SNR; laboratorní úloha; magnetic resonance; signal detection; linear detection; quadrature detection; SNR; laboratory tasks