Řídicí systém pro sestavovací a testovací automat elektroniky autosedaček - Dočkal, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2012)
Práce se zabývá definováním funkční bezpečnosti zařízení, vysledovatelností výrobku v podnikové databázi, vytvořením PLC programů pro řídicí systém testovacího zařízení a vytvořením ovládacího software pro operátorský panel. Práce je rozdělena do částí popisu koncepce stroje, popisu funkce ovládacího panelu a jeho funkčních tlačítek a popisu řídicího systému s ukázkami vytvořeného PLC programu. PLC program je napsán jazykem STL a FBD v prostředí STEP7. Závěrem práce je oživení a funkčnost zařízení.

The thesis deals with definition of safety, traceability systems, creation of PLC programs for testing device control system and creation of Operator panel software. The thesis is divided into the machine specification and description, OP function description including function keys and the description of the control system with samples of the completed PLC program. The PLC program is written in STL and FBD language in STEP7. The conclusion describes functionality of the device.
Control system for assembly and test automatic machine for electronics of car seats
Keywords: Řídicí systém SIMATIC S7-300; ovládací dotykový panel TP 177B; PLC program; koncepce testovacího zařízení; funkční bezpečnost; vysledovatelnost; RFID komunikace; měřicí přístroje.; The control system SIMATIC S7-300; operating touch panel TP 177B; PLC program; conception of the testing machine; safety; traceability; RFID communication; measuring instruments.