Internet of Things zařízení s podporou Thread a 6LoWPAN - Piškula, David (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2017)
Internet věcí patří mezi nejnovější fenomény informačních technologií. Tato práce popisuje vývoj a budoucnost internetu věcí a poskytuje přehled jeho současného využití. Dále se pak věnuje studiu komunikačních rozhraní a protokolů, vhodných pro jeho realizaci, zejména standardu IEEE 802.15.4, protokolu 6LoWPAN a technologie Thread. Vysvětluje také pojem Cloud Computing, a s ním spojené typy databází, a platformy, které jej zprostředkovávají. Součástí projektu je návrh, implementace a testování řešení založeného na Thread.

Internet of Things is among the newest phenomena of information technologies. This work describes the evolution and future of the Internet of Things and provides an overview of its current applications, then summarize the communication interfaces and protocols usable for the creation of the Internet of Things. The main focus is put especially on the IEEE 802.15.4 standard, 6LoWPAN protocol and the Thread technology. It also explains the term of Cloud Computing, platforms that are providing it and related types of databases. The design, implementation and testing of a Thread based solution are part of this thesis.
Internet of Things Device Based on Thread and 6LoWPAN
Keywords: Internet věcí; 6LoWPAN; Thread; Zigbee; IEEE 802.15.4; RFID; Bluetooth; Z-wave; Cloud; Zigbee PRO; Zigbee IP; SQL; NoSQL; chytré domácnosti; chytré obchody; Internet of Things; 6LoWPAN; Thread; Zigbee; IEEE 802.15.4; RFID; Bluetooth; Z-wave; Cloud; Zigbee PRO; Zigbee IP; SQL; NoSQL; home automation; smart shops