Zařízení pro vstřikování plastů - Ličko, Ľubomír (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2016)
Táto diplomová práca sa zaoberá návrhom zariadenia pre vstrekovanie plastov. V práci sa rozoberá aktuálny stav technológie pre vstrekovanie plastov. Následne je prevedený konštrukčný návrh horizontálneho vstrekovacieho lisu pre spracovanie plastov s horizontálnym uzatváracím pohybom. Vstrekovací lis je navrhnutý pre formu o maximálnom rozmere deliacej roviny 350 x 350 mm.

This thesis is focused on design of equipment for injection molding. The work discusses current state of technology for injection molding. In the work is conducted structural design of horizontal injection press for plastics processing with horizontal closing movement. Injection molding machine is designed to form the parting plane of maximum dimension 350 x 350 mm.
Plastic Injection Moulding Machine
Keywords: Zariadenie pre vstrekovanie plastov; vstrekovací lis pre spracovanie plastov; horizontálny uzatvárací pohyb.; Equipment for injection molding; injection molding machine for processing plastics; horizontal closing movement.