Příposlech k rybářskému hlásiči v pásmu LPD - Dufek, Ivo (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2008)
Cílem této práce je analýza, návrh a konstrukce funkčního prototypu tříkanálo-vého, bezdrátového příposlechu k elektronickým signalizátorům záběru ryby v pásmu LDP 433MHz. Sada bezdrátového příposlechu se skládá z vysílače a přijímače, jejichž základem jsou hybridní moduly firmy Aurel v součinnosti s mikroprocesory AVR. Mik-roprocesor ve vysílači zprostředkovává zpracování vstupních dat, jejich zabezpečení, kódování a odeslání. V přijímači se mikroprocesor stará o dekódování a vyhodnocení dat přijatých hybridním modulem přijímače a jejich následnou interpretaci, která bu-de optická a akustická. Sada bezdrátového příposlechu a její konstrukce je popisována ve dvou odděle-ných částech. Řešení obou částí obsahuje obecný úvod, popis jednotlivých funkčních bloků a některých důležitých součástek, celkové schéma zapojení, návrh desek s plošnými spoji a popis obslužného softwaru. Nakonec následuje kapitola zabývající se vhodnými typy antén. Tato kapitola je společná pro přijímač i vysílač.

The main objective of this project is analysis, design and construction of three channel wireless extension box for electronics bite alarms in LPD band. Wireless ex-tension box set consist of transmitter and receiver. Both of them are based on Aurel hybrid modules and Atmel AVR microcontrollers. Microcontroller in transmitter media-tes processing input data, their coding, securing and transmitting. At the receiver side microcontroler has to interpret data from hybrid module and start correct visual and acoustic signalization. Construction of this extension box set is described in two independent chapters. The solution contains brief introduction, description of each function block, some im-portant components, general schematics, design of PCB and description of the firm-ware. The last chapter is common for transmitter and receiver and describes recom-mended antennas.
Fishing alarm in LPD band
Keywords: signalizátor záběru; bezdrátový příposlech; pásmo LPD; AVR; hybridní modul; přenos dat; Manchester; externí přerušení; nf zesilovač; electronic bite alarm; wireless extension box; LPD band; AVR; hybrid module; data transmitting; Manchester; external interrupt; AF amplifier