Fosfor v sedimentech drobných vodních toků - Zborovská, Jarmila (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2013)
Tato práce se zabývá hodnocením stavu dvou drobných toků Leskavy a Troubského potoka. Potoky jsou hodnoceny ze dvou hledisek a to obsahem tří forem fosforu TP, Panorg a Porg a hydromorfologickým hodnocením stavu toku. Celkový fosfor byl určen modifikovanou rozkladnou metodou s mineralizací H2SO4+H2O2. Panorg a Porg byly určeny metodou podle Pardo. Hydromorfologické hodnocení je provedeno pomocí metodiky Králová at al.

This thesis deals with assessment of two small water courses Leskava and Troubsky brook. Streams are evaluated from two aspects: content of three forms of phosphorus TP, Panorg and Porg and hydromorphological assessment. Total phosphorus was determined by sample mineralization by H2SO4+H2O2. Pinorg and Porg were determined by a method published by Pardo. Hydromorphological assessment was done by methodology Králová at al.
Phosphorus in sediments of small rivers
Keywords: Celkový fosfor; organický fosfor; anorganický fosfor; hydromorfologie; drobný vodní tok; eutrofizace; nutriet; Total phosphorus; organic phosphorus; inorganic phosphorus; hydromorfology; small water course; eutrofication; nutrient