Železobetonová skeletová konstrukce administrativní budovy - Januš, Ondřej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2014)
Bakalářská práce je zaměřená na návrh monolitické železobetonové lokálně podepřené stropní desky administrativní budovy. Výpočet vnitřních sil je proveden ve výpočetním programu SCIA Engineer a následně ověřen ruční metodou. Součástí práce je i návrh schodiště a vnitřního sloupu. Posouzení konstrukce je provedeno dle ČSN EN 1992-1-1.

The main subject of this bachelor thesis is focused on the design of reinforced concrete locally supported slab of a multifunction building. Internal forces are calculated by a computer software SCIA Engineer and its resultes are compered with simplifield method. Another part includes the design of a reinforced concrete stairway and a column situated in the center of the disposition. The calculation method is based on ČSN EN 1992-1-1.
Reinforced concrete structure of a administrative building
Keywords: lokálně podepřená stropní deska; beton; výztuž; zatížení; zatěžovací stavy; kombinace; ohybové momenty; vnitřní síly; metoda součtových momentů; metoda konečných prvků; protlačení; schodiště; sloup; administrativní budova; locally supported slab; concreate; reinforcement; load; load cases; load cases combination; internal forces; bending moments; symplified sum method; finite element method; punching shear design; stairway; column; multifunction building