Rozvoj služeb CZEPOS a databáze bodových polí - Řezníček, Jan; Šnajdrová, Miluše (Vysoké učení technické v Brně,Fakulta stavební, 2022)
V návaznosti na modernizaci Sítě permanentních stanic GNSS České republiky (CZEPOS), která byla provedena v letech 2018–2019, byla v uplynulých letech dokončena modernizace služeb CZEPOS kompatibilních také se signály evropského GNSS Galileo a čínského BeiDou. Pokračoval rozvoj aplikací Databáze bodových polí (DBP). Bylo zavedeno podrobnější členění vrstev, které slouží k zobrazení bodových polí na webu, modernizovány byly také vlastní webové aplikace.

After the modernization of the Czech Network of Permanent Stations GNSS of the Czech Republic (CZEPOS), which was performed in 2018–2019, modernization of CZEPOS services has completed during past years, which are compatible also with Galileo and BeiDou signals. Development of applications of Database of Geodetic Control (DBP) continued. More detailed division of the levels were applied, which are used for a presentation of the geodetic control points on the web. Relevant web applications were modernized as well.
Development of CZEPOS Services and Database of Geodetic Control
Keywords: GNSS, Permanentní sítˇ, CZEPOS, Databáze geodetických bodových polí; GNSS, Permanent Network, CZEPOS, Database of Control Points