LABORARTORY BRNO - Trpělková, Lena (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury)
Parcela se nachází na rohu ulic Milady Horákové a Koliště v centru Brna u velmi frekventované dopravní tepny na hranici brněnského malého okruhu v přímém dosahu parku Koliště. Základní objem je rozdělen na dvě hmoty, z nichž jedna uzavírá městský blok a druhá akcentuje nároží. Akcentace není docílena vertikálou, nýbrž horizontálou ve smyslu HMOTA HMOTA POMLKA HMOTA! Na základě analýz vznik menších ploch GALERIE na nároží a větších ploch LABORARTORY centra pro rozvoj umění. Umělecká laboratoř vytváří tzv. pozadí pro menší hmotu GALERIE. Fasády jsou materiálově sjednoceny ušlechtilým vápencem. Kontrast spočívá v odlišné dynamice rastru řezospáry budov.

The site is located on the corner Milady Horakove and Koliště in the city center at a very busy thoroughfare on the edge of the Brno circuit next to the small park within easy reach fluctuate. The basic volume is divided into two materials, one of which closes the city block and second accentuated corner. Accentuation is achieved vertical, but horizontal in the sense MASS MASS PAUSE MASS ! Based on the analysis of a smaller space gallery on the corner and area LABORARTORY center for the development of art. Art Lab creates the background for smaller mass gallery. Facades are united by noble material limestone. The contrast lies in the different dynamics of the grid buildings.
LABORARTORY BRNO
Keywords: galerie; laborartory; Brno; Koliště; umělecké centrum; ateliéry; kanceláře; kavárna; komerční plocha; umělecká škola; auditorium; podzemní parkoviště; lomenice; pohledový beton; vápenec; dvě hmoty; gallery; laborartory; Brno; Koliště; art center; studios; offices; cafes; commercial space; art school; auditorium; underground parking; gables; exposed concrete; limestone; two mass