Vzduchotechnika sportovního centra - Šafář, Robert (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2013)
Bakalářská práce je zaměřena na návrh vzduchotechnického zařízení pro prostor tělocvičny tak, aby splňovalo funkční, hygienické a provozní požadavky na mikroklima sportovních objektů. Hlavními úkoly zařízení jsou pokrytí tepelných ztrát prostoru tělocvičny v zimním období a doprava čerstvého vzduchu do místnosti. Systém je navržen také pro pokrytí letních tepelných zisků. První teoretická část se zabývá způsoby zpětného získávání tepla pro potřeby klimatizace a druhá část obsahuje návrh dvou vzduchotechnických zařízení pro větrání šaten a klimatizaci tělocvičny. Výsledkem práce je realizační dokumentace pro dvě vzduchotechnická zařízení zadaného objektu.

Bachelor work is focused on designing an air conditioning system for the gym so as to meet functional, hygienic and operational requirements for the microclimate of sports building. The main tasks of the device are covering heat losses of area of the gym in the winter and transportation of fresh air into the room. The system is also designed to cover the summer heat gains. The first theoretical part deals methods of heat recovery for air conditioning needs, and the second part contains two designs of ventilation of changing rooms and air conditioning system for gyms. The result of this work is detailed design work for two air conditioning equipments for specified object.
Airconditioning in a sport center
Keywords: Vzduchotechnické zařízeni; klimatizace; chlazení; vytápění; zpětné získávání tepla; čerstvý vzduch; tepelná ztráta a zátěž budov; hluk; air conditioning system; cooling; heating; microclimate of sports building; deals methods of heat recovery; building´s heat looses a gains; noise