Konstrukční návrh vstřelovacího stroje s pevnou vstřelovací hlavou - Vacek, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2014)
Práce se zabývá konstrukčním návrhem vstřelovacího stroje s pevnou vstřelovací hlavou. Úvodní část práce se věnuje smyslu použití jader ve slévárenském průmyslu a jejich vývojem. Okrajově se zabývá vzniklými problémy ve slévárenství souvisejícími se životním prostředím a následně srovnáním vstřelovacích strojů sloužících k výrobě jader. V práci je obsažen trojrozměrný konstrukční model vstřelovacího stroje s popisem jednotlivých částí, pevnostní výpočty a detailní výkres pracovního stolu stroje.

This work deals with shooting machines with fixed head engineering design. The first part follows up purpose of cores using in the foundry industry and its development. Marginally addresses problems arising in the foundry industry related to the environment and then comparing shooting machines used for the cores production. The work includes a three-dimensional structural model of shooting machine describing the various parts, strength calculations and detailed design of machine worktable.
Design of core shooting machine with a fixed head
Keywords: Vstřelovací stroj; pevná hlava; výroba jader; Core shooter machine; stationary shooting head; core production