Nízkofrekvenční zesilovač pro dva satelity a subwoofer ve třídě AB - Cupák, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2009)
Tato semestrální práce se zabývá návrhem nízkofrekvenčního koncového zesilovače ve třídě AB. Dále se zabývá doplněním koncového zesilovače dalšími funkčními bloky a to předzesilovače, korekčního zesilovače a aktivní výhybky. Výsledkem práce je celkový návrh koncového zesilovače a jeho simulace. Součástí celkového řešení je i návrh kvalitního zdroje, ochrany reproduktorů a chlazení výkonových tranzistorů. Je zde řešena i otázka optimálního mechanického uspořádání bloků ve skříni výkonového zesilovače. Práce obsahuje naměřené výsledky funkčního prototypu a jeho fotodokumentaci.

This bachelor’s thesis deals with design of AB class audio amplifiers. Further more it deals also with other functional blocks, e.g. preamplifier, tone equalizer and active crossover. Outcome of this work is a complete solution of the amplifier with it's simulation. In final solution is also included scheme of a high quality power supply unit, speaker protection and heat sinks for high performance transistors. In this project is also included a solution of task about optimal mechanical arrangement of the single parts in the case of this amplifier. This thesis contains results of measurement and photo document of functional prototype.
Class AB audio amplifier for two satellites and subwoofer
Keywords: Předzesilovač; korekční zesilovač; aktivní výhybka; nízkofrekvenční zesilovač; koncový zesilovač; výkonový zesilovač; třída AB; simulace; bipolární tranzistor; napájecí zdroj.; Pre-amplifier; correction amplifier; active frequency switch; audio amplifier; final amplifier; high power amplifier; class AB; simulation; bipolar transistor; power supply unit.